Her fik danskerne brug for vejhjælp i sommerferien

Det er på de tyske motorveje, at nødstedte danske bilister oftest har ringet efter vejhjælp i sommeren 2019. Tyskland tegner sig således for hele 35 pct. af alle sommer-højsæsonens Rødt kort-assistancer til danske bilister uden for landets grænser. Det samlede antal udenlandske har ligget på samme niveau som sidste år.

Selv om der har været travlhed på vagtcentralen i skolernes sommerferie, har sommeren i år været uden de helt store udsving, og antallet af opkald fra danske bilister i udlandet ligger på niveau med sidste år i samme periode.

Operationel manager for Rødt Kort-ordningen hos SOS International, Anette Bjørn Juncher, ser en tydelig sammenhæng mellem det danske sommervejr og antallet af udenlandske vejhjælpsassistancer:

”Sidste sommer var der rigtig godt vejr i Danmark, hvilket har medført, at mange har planlagt at holde ferie hjemme i år”, siger Anette Bjørn Juncher.

Samtidig har denne sommers vejr ikke givet anledning til “panik-ferier” i bilen:

”Når vejret arter sig, ser vi, at der er færre, som i sidste øjeblik beslutter sig for at tage på ferie i bilen. Og når bilferien er planlagt i god tid, er der større sandsynlighed for, at bilen er blevet tjekket inden afrejse”, siger Anette Bjørn Juncher.

Især mekaniske nedbrud krævede vejhjælp

Her har danskerne fået vejhjælp i sommeren 2019:

  1. Tyskland (35 pct.)
  2. Sverige og Italien (begge med 9 pct.)
  3. Frankrig (8 pct.)

Tyskland er transitland til hele Europa, mens Sverige, Italien og Frankrig er foretrukne feriedestinationer.

Dette var de typiske årsager til at danske bilister i udlandet fik brug for vejhjælp i sommeren 2019:

  1. Mekaniske nedbrud: 50 pct. (motor, gear, kobling)
  2. Punktering: 15 pct.
  3. Batteri: Knap 14 pct.

Annonce