Vil ikke betale Falck-regning for besværlig bjergningsindsats

Arkivfoto

Den meget omtalte bjergningsindsats i Kartofte Mose ved Sakskøbing for halvanden måned siden ser nu ud til også at udvikle sig til en juridisk kamp. To gravemaskiner sad fast i mosen, og først efter godt en uges indsats lykkedes det at få dem fri – og kun efter at Falck havde fået assistance fra Forsvaret. Nu har Falck så sendt en stor regning til ejeren af den ene af gravemaskinerne, men han vil ikke betale, for dels har han at Falck-abonnement, dels er han lagt fra imponeret over Falcks indsats.

Problemerne begyndte, da en gravemaskine på 25 tons kørte fast i det, der nu menes at være et ca. otte meter dybt mudderhul. Det skete under arbejdet med at udvide en kanal, så den bedre kan håndtere fremtidige skybrud. Endnu en gravemaskine, denne gang på 42 tons, blev kaldt til assistance, men den kørte også fast.

Derefter overgik bjergningsopgaven til Falck, der imidlertid måtte arbejde under svære forhold, hvor redderne stod i mudder til livet, og det endte med, at både en Unimog og en UniMAN fra Falck også kørte fast. De kom senere fri, men der blev derefter tilkaldt assistance fra Forsvaret i form af bjergningsvogne fra Danilog på Vordingborg kaserne. Og i et samarbejde mellem Falck og Forsvaret lykkedes det at få de tunge gravemaskiner trukket fri.

Assistancen fra Forsvaret har ikke udløst en regning, men ejeren af den ene af gravemaskinerne, landmand Jan Skaaning, har nu fået en regning på 65.000 kr. fra Falck. Det sker til trods for, at han faktisk har et Falck-abonnement, men abonnementet dækker ifølge Falck ikke udgifterne ved den slags ekstraordinære indsatser.

Jan Skaaning siger imidlertid nej til at betale regningen fra Falck. Han er nemlig langt fra imponeret over Falcks indsats i mosen. ”For mig ser det ud som om, Falck hverken havde materiel eller ekspertise til at løse opgaven”, siger han til Lolland-Falsters Folketidende.

Annonce