Afbrændingsforbud ophæves nu i mange kommuner

Arkivfoto

Efter de seneste dages regnvejr bliver afbrændingsforbuddet nu ophævet i omkring 45 kommuner. Afbrændingsforbuddet har i det meste af landet været gældende siden begyndelsen af juli, og beredskaberne understreger vigtigheden af, at forbuddet overholdes i de kommuner, hvor afbrændingsforbuddet fortsat er gældende.

Det er de kommunale beredskaber, der løbende vurderer situationen, og som har kompetencen til at indføre helt eller delvist afbrændingsforbud i den enkelte kommune. Og de forholdsvis store mængder regn har fået en række lokale beredskaber til at vurdere, at det er forsvarligt at ophæve det langvarige afbrændingsforbud.

Få status hos det lokale beredskab

Selvom der i flere kommuner er sket en ophævelse af afbrændingsforbuddet, så understreger sekretariatschef Bjarne Nigaard fra interesseorganisationen Danske Beredskaber, at det er vigtigt, at forbuddet overholdes i de kommuner, hvor afbrændingsforbuddet fortsat er gældende:

”Det er en meget lokal og konkret vurdering, om det har givet nok regn til, at det er forsvarligt at ophæve afbrændingsforbuddet, og derfor opfordrer vi til, at man holder sig opdateret på det lokale beredskabs hjemmeside”, siger Bjarne Nigaard.

Man kan få et overblik over de aktuelle afbrændingsforbud hos Danske Beredskaber.

Annonce