App til mobilvarsling er nu hentet over 100.000 gange

Arkivfoto: Beredskabsstyrelsen

Beredskabsstyrelsens nye advarsels-app, Mobilvarsling, er nu blevet downloadet over 100.000 gange, siden den blev lanceret den 24. februar i år. App’en kan advare brugerne med en besked på deres mobiltelefoner, når myndighederne udsender advarsler, der gælder for de områder, de har valgt, eller dér, hvor de befinder sig.

Kommunikationschef hos Beredskabsstyrelsen Thomas Dybro Lundorf er glad for, at det er lykkes at nå de mange downloads hurtigere end forventet. Men der er potentiale for, at mange flere brugere kan få gavn af Mobilvarsling, fortæller han:

”I princippet kunne vi jo godt tænke os, at alle, der har mulighed for det, hentede app’en, fordi den er et godt supplement til de andre varslingskanaler, som myndighederne bruger, når borgerne skal advares om en farlig hændelse”.

Mobilvarsling udsender advarsler om farligt vejr, akutte spærringer af motorveje og broer samt beredskabsmeddelelser fra myndighederne. App’en er udarbejdet af Beredskabsstyrelsen i samarbejde med Rigspolitiet, DMI og Vejdirektoratet.

”Der er allerede udsendt en lang række advarsler om både vejr, trafik og beredskab, og vi er glade for, at vi med Mobilvarsling har fået mulighed for at informere borgerne direkte på mobiltelefonen”, siger Thomas Dybro Lundorf.

App’en er udviklet til iOS og Android-telefoner, og en ny version forventes at blive udgivet inden for de kommende uger.

Annonce