Beredskabet deltager atter i Copenhagen Pride

Sidste år deltog medarbejdere fra beredskabet under stor opmærksomhed i paraden Copenhagen Pride, der især har til formål at markere seksuelle minoriteters rettigheder. Det var en stor succes, og derfor er arrangørerne nu gået i gang med at forberede det uniformerede Danmarks deltagelse i Copenhagen Pride 2014.

Årets Copenhagen Pride finder sted lørdag den 30. august 2014, og igen i år er det planen, at det uniformerede Danmark vil være repræsenteret med en større gruppe fra Forsvaret, redningsberedskabet, ambulancetjenesten m.fl. Gruppen deltager for at markere og vise mangfoldigheden på deres arbejdspladser – i en branche, der af nogle opfattes som konservativ og svært tilgængelig for homoseksuelle og andre minoriteter.

”Sidste år var første gang en større gruppe fra den uniformerede del af Danmark deltog på Copenhagen Pride”, fortæller en af arrangørerne, Thorbjørn Nesjan, der til daglig arbejder i Beredskabsstyrelsen. ”Vi deltager selvfølgelig for at have en hyggelig og festlig dag, men i høj grad også for at sætte fokus på mangfoldighed og tolerance i vores branche”, siger han.

Sidste års Copenhagen Pride slog rekord med omkring 17.000 deltagere i selve paraden og over 100.000 tilskuere, der fulgte det farverige optog på den 4 km. lange rute. ”Vi syntes selv, at vi havde stor succes med vores deltagelse sidste år. Opbakningen, mediernes interesse og deltagerantallet i vores gruppe overgik vores forventninger mange gange”, fortæller en anden af initiativtagerne, Tim Ole Simonsen, der er brandinspektør i Frederiksberg Brandvæsen. ”Ud over vores homoseksuelle kollegaer blev vores initiativ også støttet af mange heteroseksuelle kollegaer, der deltog i selve optoget – og deltagerne kom bredt fra beredskabsbranchen og de militære værn”, tilføjer han.

”Det var helt vildt, så meget opmærksomhed vi fik. Folk klappede og hujede – vi blev båret frem. Jeg havde været lidt tilbageholdende med at melde mig til, men havde en helt fantastisk dag. Jeg oplevede glade mennesker, en super god stemning og en kæmpe følelse af stolthed”, fortæller Sebastian Ekstrøm, der til daglig er kadet på Søværnets Officersskole.

Man kan læse mere om ”Blå Blink på Priden” på Facebook.

Annonce