Hård kritik af beredskabschef – købte køretøjer uden bevilling

Flere politikere retter nu hård kritik mod Ringsteds beredskabschef. Det sker efter at beredskabschefen har bestilt et nyt køretøj, inden byrådet havde frigivet midlerne. Det er anden gang, at beredskabschefen er for hurtig ude med en større investering, og borgmesteren kalder det dybt beklageligt.

Det er Ringsted Brandvæsens indkøb af et nyt køretøj til 400.000 kr., som udløste hård kritik på det lokale byråds seneste møde. Her kom det nemlig frem, at beredskabschef Henrik Nilsson allerede havde bestilt køretøjet, selv om byrådet ikke havde frigivet pengene. Det skriver Dagbladet Ringsted.

”Hvordan kan bilen overhovedet være bestilt, når byrådet først frigiver midlerne i aften?”, spurgte byrådsmedlem Kim Bonde (S) undrende på byrådsmødet. Samtidig blev der henvist til, at forløbet var det samme, da beredskabschefen for nyligt afgav ordre på en ny drejestige til 4,2 mio. kr. Her skete bestillingen også, inden politikerne havde sagt ja.

”Det er en dybt beklagelig sag, men beredskabschefen har ikke vidst bedre”, påpegede borgmester Henrik Hvidesten (V). Men den forklaring undrede ifølge Dagbladet Ringsted de øvrige politikere. ”En leder i den position bør kende til bevillingsreglerne. Vi er nødt til at snakke om, hvad konsekvensen er”, sagde Benny Christensen (S).

Beredskabschef Henrik Nilsson har ikke ønsket at kommentere sagen.

Annonce