Beredskabschef risikerer at miste kørekortet

Arkivfoto: Per Johansen

Næstveds beredskabschef, Flemming Nygaard, sidder på tirsdag på anklagebænken i byretten i Næstved. Det sker efter et færdselsuheld i 2013, hvor Flemming Nygaard som indsatsleder kolliderede med en personbil, mens han med udrykning var på vej til en brand. Anklagemyndigheden mener, at beredskabschefen var uopmærksom og bør miste kørekortet.

Sjællandske skriver, at Flemming Nygaard den 7. maj 2013 under udrykning kørte frem for rødt i et kryds i Næstved. Her kolliderede han med en personbil, der kørte frem for grønt. Ingen kom til skade ved sammenstødet, men der skete betydelig materiel skade.

Flemming Nygaard havde vurderet, at der var fri bane til fremkørsel, men politiet vurderer, at beredskabschefen var uopmærksom. Og når Flemming Nygaard på tirsdag skal møde i retten, så ønsker anklagemyndigheden, at han skal idømmes en betinget frakendelse af kørekortet. I så fald skal han bestå både en teoriprøve og en køreprøve for fortsat at kunne køre bil.

Flemming Nygaard er udset til at stå i spidsen for det kommende Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, der bliver det fælles beredskab for Faxe, Næstved, Ringsted og Vordingborg kommuner.

Annonce