Beredskabschefs sønner blev uddannet på kommunens regning

Brandstationen i Kirke Hyllinge.

Det var blandt andet oplysninger om, at beredskabschefens sønner var blevet uddannet på kommunens regning, som i sidste uge fik Lejre Kommune til at indlede en fyringssag mod beredskabschefen. I fire tilfælde har sønnerne, der ikke var ansat i brandvæsenet, således deltaget i uddannelser hos Beredskabsstyrelsen. Det blev ikke opdaget af revisionsundersøgelse.

En revisionsundersøgelse fra BDO og en personalejuridisk undersøgelse fra KL førte i august til, at beredskabschefen i Lejre Kommune blev frikendt for beskyldninger om alvorlige uregelmæssigheder. Men via aktindsigt er brandfolkene på Lejre Brandvæsens station i Kirke Hyllinge kommet i besiddelse af dokumenter, der i sidste uge fik kommunen til at skifte mening og i stedet indlede en fyringssag mod beredskabschefen.

Ifølge Dagbladet viser fire fakturaer, som brandfolkene har fået udleveret fra kommunen, at Lejre Kommune har betalt Beredskabsstyrelsen for holdleder- og førstehjælpsuddannelser til beredskabschefens sønner, selv om de ikke var ansat i brandvæsenet. Desuden har 15 af de 17 brandfolk skrevet under på en erklæring om, at beredskabschefens oplysninger – der er gengivet i den uafhængige rapport fra KL – på tre områder ikke er korrekte.

”Da vi søgte om aktindsigt, fandt vi helt konkret ud af, at det var korrekt, hvad vi skrev i bekymringsbrevet om beredskabschefens uddannelse af sønnerne. Jeg er vægelsindet over udfaldet af sagen. På ét plan synes jeg, at det er rigtig ærgerligt for beredskabschefen, at det er gået sådan. På den anden side er jeg i virkeligheden også glad på brandfolkenes vegne – at det viser sig, at det ikke blot er løse rygter, der lå bag bekymringerne”, siger tillidsmand Brian Thomsen til Dagbladet.

De fire fakturaer fra Beredskabsstyrelsen blev tilsyneladende hverken opdaget af BDO eller KL i forbindelse med den undersøgelse, som har kostet Lejre Kommune 600.000 kr.

På grund af den igangværende strukturreform vil stillingen som beredskabschef ikke blive genbesat. I stedet ser det ud til, at Slagelses beredskabschef, John Olesen, og hans viceberedskabschef indtil videre overtager ledelsen af Lejre Brandvæsen. I forvejen tyder alt på, at Lejre Kommune vælger at gå sammen med Holbæk, Kalundborg, Sorø, Odsherred og Slagelse kommuner i et nyt fælles beredskab.

Annonce