Beredskabsdirektør efter nødplan: Jeg sover roligt om natten

Google Maps

Beredskabet i Ebeltoft er fuldstændig forsvarligt. Det vurderer beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl, selv om opsigelser fra størstedelen af de lokale brandfolk har ført til, at brandstationen i Ebeltoft drives efter en særlig nødplan, hvor der må trækkes på assistance fra nabostationer. ”Jeg sover helt roligt om natten”, siger beredskabsdirektøren.

Det er 10 brandfolks opsigelser i protest mod en ændret dimensionering, som har medført, at brandstationen i Ebeltoft siden 1. april 2016 ikke har været i stand til at opretholde et normalt beredskab. I stedet er der lavet en nødplan, som blandt andet indebærer, at der i dagtimerne kun rykkes ud med fire brandfolk, hvorefter der kaldes assistance fra Knebel eller Rønde.

En del af brandfolkene i Ebeltoft arbejder i andre byer, og derfor holder man i det fælleskommunale Beredskab og Sikkerhed hver dag øje med behovet for ekstra assistance fra eksempelvis fastansat personale i beredskabet, skriver Aarhus Stiftstidende. Desuden er der lavet aftaler med to brandfolk, der har bopæl i Thorsager og Grenaa. Begge brandfolk arbejder i Ebeltoft, og de står klar ved udrykninger i byen.

Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl er helt tryg ved den midlertidige løsning i Ebeltoft.

”Vi har et velfungerende beredskab under de givne vilkår. Det er oplagt, at situationen kræver det muliges kunst. Men der er skabt en løsning, så vi lever op til de udstedte krav under arbejdet med at nå frem den fulde løsning med en holdleder og fem brandfolk på første brandbil. Beredskabets tilstedeværelse i Ebeltoft er fuldstændig forsvarlig. Jeg sover helt roligt om natten. Det er klart, at vi arbejder målrettet på at nå den fulde bemanding ved at hverve flere brandfolk. Men den nuværende løsning imødekommer krav og behov”, siger Kasper Sønderdahl.

Annonce