Skal 40 dage i fængsel for vold mod brandmand

En 46-årig mand fra Favrskov er blevet idømt 40 dages ubetinget fængsel, efter at han under en brand for et års tid siden begik vold mod en brandmand samt hindrede politiets arbejde og satte sig til modværge, da politiet ville anholde ham. Manden var påvirket af både alkohol og medicin, og han fortalte under retssagen, at han ikke huskede meget fra aftenen.

Branden fandt sted for snart et år siden, hvor brandvæsenet rykkede ud til en kraftig brand i den 46-åriges garage. Under slukningsarbejdet blev brandfolkene imidlertid mødt af den 46-årige, som holdt et baseballbat i aluminium samt en fastelavnskølle i hænderne.

Lokalavisen Favrskov fortæller, at en af brandmændene i Retten i Randers forklarede, at den 46-årige greb fat i brandmandens underarm med et hårdt greb. Brandmanden fik overbalance og var ved at vælte. Han opdagede senere et stort blåt mærke på sin arm, og han havde smerter og var øm de næste dage. Holdlederen forklarede supplerende, at den 46-årige optrådte truende og ville ind i den brandhærgede garage. Derfor blev politiet tilkaldt.

Var aggressiv overfor politiet

I retten forklarede en betjent, at den 46-årige var aggressiv og gav betjenten et skub i brystet. ”Jeg siger, han bliver anholdt, hvis han ikke efterkommer vores påbud, og da han igen går mod mig, bliver han anholdt. Han gjorde kraftig modstand, så vi måtte bruge stav”, fortalte betjenten ifølge Lokalavisen Favrskov.

Den 46-årige blev tiltalt for vold mod brandmanden samt for at hindre politiets arbejde og sætte sig til modværge. Han nægtede sig i retten skyldig under henvisning til, at han ikke kunne huske meget fra aftenen, da han var påvirket af både medicin og alkohol. En enig domsmandsret fandt ham imidlertid skyldig, og han blev idømt 40 dages ubetinget fængsel.

Annonce