Beredskabsforlig på plads – uden SF og Enhedslisten

Søren Gade. Arkivfoto.

Det lykkedes ikke for forsvarsminister Søren Gade at få alle Folketingets partier med i det nye beredskabsforlig. Regeringen blev i sidste uge enig med Socialdemokraterne og Radikale om forliget, men samtidig fik forsvarsministeren til opgave at forsøge at få SF og Enhedslisten med i aftalen. Det var imidlertid ikke muligt at nå til enighed, så forliget om redningsberedskabet i de kommende fire år omfatter kun regeringen samt S og R.

Beredskabsforliget indebærer, at det statslige redningsberedskabs bevilling øges med ca. 6% i forhold til den tidligere aftale, som udløb ved årsskiftet men er blevet midlertidigt forlænget.

“Jeg er meget tilfreds med at der nu er forhandlet en aftale på plads med Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre. Med aftalen er der lagt op til en styrkelse af redningsberedskabet, hvilket er vigtigt, for at vi kan modstå de mangeartede udfordringer og risici og dermed leve op til målsætningen om et robust og sikkert samfund. Vores videre opgave bliver nu at få konsolideret og implementeret aftalen”, siger Søren Gade.

Annonce