Beredskabskommission klager over bilinspektør

Foto: Rigspolitiet

Efter den tragiske ulykke ved Mårup, hvor en brandmand mistede livet, udtalte en bilinspektør til den lokale TV-station, at høj fart formentlig var årsag til ulykken. Og den udtalelse får nu beredskabskommissionen for Syddjurs og Norddjurs kommuner til at klage til Østjyllands Politi. Kommissionen mener ikke, at bilinspektøren burde udtale sig, når ulykkens årsag ikke er afklaret.

”Vi er rigtig trætte af den situation. Først var det antagelsen, at ulykken skyldes en teknisk fejl ved køretøjet. Men allerede dagen efter står bilinspektøren uden varsel frem for åben skærm og peger på høj fart som årsag. Sådan en udtalelse påvirker naturligvis samtlige brandfolk og i særdeleshed den implicerede chauffør. Det er ikke i orden. Vi har respekt for, at der skal være offentlighed om tingene. Men ikke på et tidspunkt, hvor intet er afklaret”, siger Claus Wistoft (V), der er borgmester i Syddjurs og formand for den fælleskommunale beredskabskommission på Djursland, til Randers Amtsavis.

Den 44-årige deltidsbrandmand, der mistede livet, var passager i den forulykkede tankvogn. Føreren af tankvognen – en 41-årig deltidsbrandmand – kom til skade og blev efterfølgende behandlet på sygehuset.

”Vi efterforsker sagen, som vi altid gør, når der er sket et færdselsuheld med dødelig udgang. Vi efterforsker med henblik på strafansvar”, fortæller vicepolitikommissær Thomas Hinge fra ved Østjyllands Politi til TV 2 Østjylland. Om efterforskningen ender med en sigtelse mod chaufføren er endnu uafklaret.

Annonce