Brand & Redning Sønderjylland er på udkig efter mulige konkurrenter til Falck

Google Maps
Falcks brandstation i Haderslev. Arkivfoto

I dag står Falck for driften af fire af Brand & Redning Sønderjyllands brandstationer, men kontrakten udløber snart. Derfor vil det fælleskommunale beredskab gerne indgå en ny seks-årig kontrakt om driften. Imidlertid vurderer beredskabet, at det kun er Falck, som kan løfte kontrakten til en værdi af i alt 66 mio. kr. Beredskabet efterlyser dog eventuelle konkurrenter.

Falck varetager driften af brandstationerne i Haderslev, Skærbæk, Toftlund og Vojens. Det sker fra bygninger, som er ejet af Falck.

Hos Brand & Redning Sønderjylland er den umiddelbare vurdering, at Falck er den eneste aktør, som kan løfte opgaven – også i betragtning af, at en ny kontrakt skal træde i kraft den 1. januar 2021. Men beredskabet har valgt at åbne op for, at andre aktører kan tilkendegive deres interesse i opgaven. Hvis det viser sig, at andre end Falck er interesserede og i øvrigt kan prækvalificeres, så vil der blive gennemført et egentligt udbud.

Selve kontrakten vil være seks-årig med optioner på forlængelse i to perioder á to år, altså en samlet løbetid på op til 10 år. Værdien af kontrakten anslås til 66 mio. kr., hvis optionerne udnyttes.

Interesserede aktører har frem til 28. februar 2020 til at tilkendegive deres interesse.

Annonce