Brandfolk i Nakskov frygter for fremtiden

Blandt brandfolkene på Lolland Brandvæsens station på Løjtoftevej i Nakskov er frustrationerne og frygten for fremtiden vokset markant de seneste uger. Brandfolkene afventer med spænding, at Lolland Kommunes byråd skal afgøre, hvem der fremover får brandslukningsopgaverne i kommunen. “Vi er som kommunalt ansatte blevet holdt helt ude af processen og møder en totalt lukkethed fra vores nye brandchef”, siger formanden for brandmandsforeningen, Leon Jensen.

Brandfolkenes usikkerhed går på, at Lolland Kommune har stillet nogle krav i forbindelse med udbuddet, som gør brandslukning meget dyrere, skriver Folketidende.

Leon Jensen henviser til krav om, at 12 brandfolk er på vagt, hvor der i dag er syv. Han henviser også til, at kommunen kræver indkøb af nyt kørende materiel, selv om det ikke er nødvendigt, da Lolland Brandvæsens materiel løbende er vedligeholdt og udskiftet. “Med de krav, som kommunen har stillet op for at man kan byde på opgaven, bliver brandslukningen meget dyrere end hidtil”, siger Leon Hansen. Brandfolkene vurderer, at prisen på brandslukning stiger fra de nuværende 170 kroner pr. indbygger til cirka 300 kroner pr. indbygger.

Brandfolkene har for ti dage siden sendt et bekymret brev til økonomiudvalget, men har ikke fået noget svar. Sagen afgøres i byrådet torsdag, og både Lolland Brandvæsen og Falck har afgivet et tilbud på brandslukning.

Annonce