Brandfolk i strid med ledelsen om uniformer

Hos Vestsjællands Brandvæsen er paradeuniformerne blevet ofre for en spareplan, som har fundet effektiviseringer for 2,2 mio. kr. Brandfolkene får lov til at beholde de udleverede uniformer, men de må ikke bæres offentligt – og dermed var det en klar protest fra brandfolkenes side, da et arrangement i Sorø blev afviklet med brandfolkene i paradeuniformer.

På de brandstationer, som Vestsjællands Brandvæsen selv driver, er det kun brandfolkene i Sorø og Odsherred, som hidtil har haft paradeuniformer. Men som led i en effektiviseringsplan er uniformerne nu historie. Brandfolkene har godt nok fået lov til at beholde uniformerne, men de må ikke længere bære dem offentligt, skriver Nordvestnyt.

”Vi kan ikke have, at 2/3 af beredskabet ikke har paradeuniform, når den sidste 1/3 har. Vi har prioriteret at bruge pengene på bedre brandtøj til det samlede beredskab”, siger Lars Karlsen, der er operativ chef i Vestsjællands Brandvæsen.

Hos brandfolkene har beslutningen imidlertid ført til stor utilfredshed. Brandmand og tillidsmand Bo Olsen fortæller, at brandfolkene i Odsherred er rigtig ærgerlige over beslutningen. Han forklarer, at uniformerne bliver båret med stolthed, og at han ikke forstår, hvorfor dem, der har uniformerne, ikke bare kan få lov til at bruge dem.

I Sorø var brandfolkene tidligere på måneden samlet til kvartalsspisning, men trods udmeldingen fra ledelsen mødte brandfolkene op i deres paradeuniformer.

”Vi vil gå langt for at bevare retten til at bære uniformen, for den betyder rigtigt meget for os. Den er ære og stolthed”, siger brandfolkenes tillidsmand, Peter Nygaard, til Nordvestnyt. Peter Nygaard skal til møde med ledelsen om sagen sidst på måneden, og her håber han, at beslutningen bliver ændret.

Annonce