4.000 brandfolk kommer til Sønderborg

Sønderborg kommer på Europakortet i maj 2017, når 4.000 brandfolk fra hele Europa holder konference i byen. Sønderborg Kommune har nemlig fået til opgave at være værtsby for Sternfahrt 2017. Det europæiske arrangement afholdes hvert andet år, hvor flere tusinde brandfolk mødes til fagligt og festligt samvær et sted i Europa. Danmark var senest vært i 1997, hvor arrangementet foregik i Ebeltoft.

Internationale Feuerwehr Sternfahrt Organisation (IFSO), der er en international paraplyorganisation for frivillige brandfolk, besluttede sidste fredag, at Sønderborg skulle være vært for Sternfahrt 2017.

Kultur- og erhvervsudvalgsformand Stephan Kleinschmidt fra Sønderborg Kommune havde forud for beslutningen været i Østrig for at præsentere, hvad Sønderborg kan byde på. Og han er glad for, at Sønderborg vandt konkurrencen om værtsskabet: ”Det er rigtig dejligt og får stor betydning for Sønderborg. Vi får her en enestående mulighed for at markedsføre og profilere os. På samme tid viser vi, at vi kan løfte så store arrangementer”, siger Stephan Kleinschmidt.

De mange gæster skal over fire dage holde faglige konferencer, overnatte, spise og shoppe i Sønderborg og omegn. Det betyder meromsætning for restaurations- og butikslivet på et tidspunkt, der ligger uden for højsæsonen.

Værtsskabet er kommet i stand på baggrund af mange måneders forberedelse i samarbejde mellem kommunens Center for Kultur, Sønderborg Brand og Redning – herunder de frivillige brandværn – samt Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter og Inspiring Denmark. Borgmester Aase Nyegaard er glad for, at det hårde arbejde nu har båret frugt:

”Vi kan næsten ikke overvurdere den betydning, det har for os ved at så mange mennesker fra så mange lande får øje på Sønderborg på den måde. Det bliver en fantastisk begivenhed, ikke mindst i lyset af den helt særlige mængde af frivillige brandværn her i området, som man ikke finder magen til i resten af Danmark”, siger Aase Nyegaard.

Annonce