Brandfolk om spareplan: Vi er bekymrede for borgernes liv

Alt tyder på, at brandstationen i Knebel fra årsskiftet mister et af de nuværende to køretøjer samt fire brandfolk. Men hvis spareplanerne fra det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed bliver en realitet, så vil det få stor betydning for borgernes sikkerhed og tryghed, lyder det fra brandfolkene i Knebel, som er bekymrede for, at det reducerede beredskab kan koste liv.

Brandfolkene i Knebel mener, at politikerne kun tænker på økonomien, når det fælles beredskab for Randers, Favrskov og Djursland planlægger at fjerne stationens tankvogn, som har en kapacitet på 8.000 l., og reducere bemandingen med en holdleder og tre brandfolk.

Når beredskabet reduceres, så vil det ifølge brandfolkene få alvorlige konsekvenser. Fremover vil en udrykning fra brandstationen nemlig kun have vand til 12,5 minutters indsats, men hvis der f.eks. rykkes ud til Skødshoved vil assistance fra Rønde have en responstid på 25-30 minutter, mens assistancen fra Ebeltoft vil være 30-35 minutter undervejs til Sletterhage Fyr. Dermed vil brandfolkene altså kunne komme til at stå uden vand i over 20 minutter.

Samtidig påpeger brandfolkene, at den fremtidige bemanding ikke vil gøre det muligt at sende røgdykkere ind til personredning, da der ikke kan stilles med et sikringshold. Heller ikke kæderedning ved færdselsuheld vil være mulig, mens almindelig frigørelse kommer til at tage længere tid, fordi der vil mangle folk.

”Station Ebeltoft støtter Station Knebel i deres kamp for at bevare en tankvogn i Knebel, fordi der er store afstande til henholdsvis Skødshoved og Helgenæs. Som borger på Mols eller Helgenæs er dine skattepenge desværre mindre værd end borgernes skattepenge i Rønde og Ebeltoft. Kommende besparelser vil med andre ord ikke bidrage til en positiv udvikling på Mols og Helgenæs”, fortæller brandfolkene i Knebel i et opslag, der er rettet mod lokalsamfundet.

Annonce