Brandmand: Vi manglede det rigtige udstyr ved dødsulykke

Tidligere på måneden mistede en 5-årig pige livet, da endes far blev blændet af solen og kørte ind i en parkeret anhænger. Det tog brandfolkene i Give 23 minutter at få frigjort den 5-årige, der var fastklemt efter ulykken, men ifølge en brandmand kunne pigen have været frigjort hurtigere, hvis de lokale brandfolk havde haft det rigtige udstyr.

Brandmanden, der ønsker at være anonym, mener, at brandstationen i Give burde have udstyr til kæderedning. Så ville brandfolkene nemlig kunne trække køretøjerne fra hinanden med kæder i situationer, hvor en patient er i livsfare.

”Jeg er frustreret over, at vi i Give ikke kan yde kæderedning. Det kan ikke være rigtigt, at der ikke er de samme muligheder som i for eksempel Vejle og Grindsted bare fordi, vi bor i en udkantskommune. Er folk mere værd i Vejle og Grindsted end i Give?”, siger den anonyme brandmand til Vejle Amts Folkeblad.

Indsatsleder Jan Lehmann fra Vejle Brandvæsen afviser dog kritikken: ”I det konkrete tilfælde ville det ikke have gjort nogen forskel. Vi ville ikke have fået hende ud hurtigere, end vi gjorde ved at bruge kæderedning, og det skyldtes køretøjernes placering i forhold til hinanden”, siger indsatslederen, der dog tilføjer: ”Men i andre situationer, hvor der er personbiler involveret, kan kæderedning gøre en forskel”.

Annonce