Google Maps
Brandvæsen

Vejle Kommune får 3,7 mio. kr. fra TrekantBrand

Ved årsskiftet udtrådte Vejle Kommune af det fælleskommunale Trekantområdets Brandvæsen (TrekantBrand). Nu er det så gjort op, hvor mange penge Vejle Kommune skal have med fra det fælles beredskab: TrekantBrands nettoformue udgør 11,9 mio. kr., og da Vejle Kommune ud fra indbyggerantal udgjorde godt 31 pct. af beredskabet, skal de have 3,7 mio. kr. med.

Brandvæsen

Her er det nye Vejle Brandvæsens logo

Om små to måneder genopstår Vejle Brandvæsen, når Vejle Kommune forlader det fælleskommunale TrekantBrand. Kommunen investerer godt 29 mio. kr. i det nye brandvæsen, og siden beslutningen om udtræden er der blevet arbejdet intensivt på at sikre et robust og driftssikkert beredskab fra årsskiftet. Og nu er Vejle Brandvæsens logo så på plads.

Google Maps
Brandvæsen

Nyt brandvæsen vil købe materiel for 29 mio. kr.

Når Vejle Kommune fra årsskiftet udtræder af det fælleskommunale TrekantBrand, så overtager kommunen en hovedpine fra TrekantBrand: Allerede ved oprettelsen af TrekantBrand i 2016 var Vejles brandkøretøjer aldrende. Men på grund af en presset økonomi er køretøjerne i TrekantBrand ikke blevet udskiftet siden da. Så nu vil Vejle købe materiel for 29 mio. kr. til kommunens nye brandvæsen.

Brandvæsen

Falck-brandchef skal lede det nye Vejle Brandvæsen

Det bliver Falcks nuværende brandchef for Vestdanmark, Thomas Dietz, som skal stå i spidsen for den store opgave med at opbygge et helt nyt Vejle Brandvæsen. Den nye beredskabschef har arbejdet i Falck i 28 år. Han er oprindelig uddannet brandmand, og har siden taget lederuddannelse og videreuddannet sig, bl.a. med en diplomuddannelse i ledelse.

Brandvæsen

Vejle Kommune ønsker et stærkt samarbejde med TrekantBrand

Med Vejle Kommunes beslutning om at udtræde af det fælleskommunale TrekantBrand er der startet en omfattende proces, der involverer både advokater og revisorer. Der skal udarbejdes en række nye dokumenter og aftaler, og det arbejde forankres i forskellige arbejdsgrupper. Vejle Kommune har desuden tilkendegivet, at man ønsker en stærk samarbejdsaftale, herunder om vagtcentralbetjeningen.

Brandvæsen

Brandmand: Vi manglede det rigtige udstyr ved dødsulykke

Tidligere på måneden mistede en 5-årig pige livet, da endes far blev blændet af solen og kørte ind i en parkeret anhænger. Det tog brandfolkene i Give 23 minutter at få frigjort den 5-årige, der var fastklemt efter ulykken, men ifølge en brandmand kunne pigen have været frigjort hurtigere, hvis de lokale brandfolk havde haft det rigtige udstyr.

Brandvæsen

Middelfart og Billund kommer måske med i fælleskommunalt brandvæsen

Kolding, Fredericia og Vejle kommuner er i gang med at undersøge mulighederne for at etablere et fælleskommunalt brandvæsen, som i givet fald vil blive et af landets største. Men nu har de tre kommuner beslutte at invitere yderligere to kommuner til at deltage i projektet. Det er Middelfart og Billund kommuner, som nu vil modtage en invitation, men indtil kommunerne har meldt tilbage, fortsætter det hidtidige projekt uændret.