Opgiver at lukke brandstationer

Et stort antal høringssvar fra borgere og brandfolk samt en kritisk udtalelse fra Beredskabsstyrelsen har fået Vejle Kommune til at opgive de to mest kontroversielle dele af en større sparepakke. Det er planen om at lukke brandstationerne i Børkop og Bredsten, som opgives, men der skal fortsat hentes besparelser på tilpasning af materiel i Give og Egtved samt ændring af vagtformer i Vejle. Desuden skal der også ske tilpasninger af en række administrative forhold.

På sit møde i juni måned besluttede et flertal i beredskabskommissionen i Vejle Kommune at lægge op til en række ændringer i beredskabet. Det resulterede i et nyt oplæg til serviceniveau for beredskabet, og det har den seneste tid været i høring.

Ved høringsfasens udløb havde Vejle Kommune modtaget 19 høringssvar. Desuden afgav Beredskabsstyrelsen en udtalelse, hvor især de planlagte stationslukninger og planen om at afskaffe en lifttender i Give blev kritiseret.

Nu er stationslukningerne så opgivet, og derfor skal der udarbejdes et revideret oplæg til serviceniveau og en revideret plan for dimensionering af beredskabet. Det reviderede materiale skal først drøftes med Beredskabsstyrelsen, hvorefter sagen atter skal behandles af beredskabskommissionen den 1. november 2011 og af byrådet den 23. november 2011.

Annonce