Brandstation er i ”overhængende fare” for nedlæggelse

Lolland Kommune lægger nu et hårdt pres på borgerne i Stokkemarke. For den lokale brandstation mangler desperat deltidsbrandfolk, og nu er det ifølge kommunen ved at være sidste chance for borgerne: Hvis ikke flere af dem melder sig som brandfolk, så er der overhængende fare for, at brandstationen bliver omlagt eller i sidste ende nedlagt.

Antallet af brandfolk på brandstationen i Stokkemarke er gennem længere tid blevet mindre og mindre. Det får nu konsekvenser, fortæller borgmester Holger Schou Rasmussen fra Lolland Kommune:

”Der er ikke længere brandfolk nok, og Stokkemarke Brandvagt er derfor i overhængende fare for at blive omlagt eller i sidste ende nedlagt. Det vil betyde, at der ikke længere vil være en brandbil tilgængelig i Stokkemarke, og alle opgaver skal i stedet klares med køretøjer og brandfolk fra Maribo og Nakskov. Det kan f.eks. være brande, der skal slukkes, redningsopgaver eller indsatser ved miljøuheld”.

Rekrutteringstiltag har ikke virket

Lolland-Falster Brandvæsen har længe forsøgt at rekruttere flere brandfolk, og meget er allerede forsøgt. Der er anvendt husstandsomdelt informationsmateriale, samtaler med potentielle nye brandfolk, hvervedage, deltagelse på ”Stokke Marked” og kampagner på Blivbrandmand.nu. Alt sammen uden den nødvendige succes.

Nu er det ifølge borgmesteren ved at være sidste chance, hvis brandstationen skal fastholdes:

”Jeg vil opfordre alle, der har lyst, til at give det et skud. Vi har brug for flere gode folk, hvis vi skal fastholde et beredskab lokalt i Stokkemarke. Så hvis man går rundt med en drøm om at blive en del af brandvæsenets stærke sammenhold, og samtidig gerne vil være med til redde den lokale brandvagt, er det nu, man skal melde sig”, siger Holger Schou Rasmussen.

Stationen i Stokkemarke bliver kaldt ud ca. 30 gange om året. Og borgmesteren understreger, at jobbet blot kræver, at man har en almindelig fysisk form:

”Man behøver hverken at kunne løbe et maraton eller løfte et ton. Langt de fleste kan fint være med. Desuden kræver jobbet hverken uddannelse eller erfaring på forhånd – man vil blive lært grundigt op, når man kommer”, forklarer Holger Schou Rasmussen.

Annonce