Brandstationer har ikke plads til nye køretøjer

Google Streetview
Brandstationen i Gedser. Arkivfoto.

Som led i en støtte fornyelse af vognparken har Lolland Falster Brandvæsen investeret i to helt nye tanksprøjter til brandstationerne i Gedser og Stubbekøbing. Men der er et stort problem: De to nye køretøjer er for store til garagerne på de to brandstationer. Derfor står køretøjerne i øjeblikket i Nykøbing Falster, og der er ikke udsigt til en umiddelbar løsning.

Både i Stubbekøbing og Gedser stammer de nuværende brandstationer fra 1950’erne, og garagerne har dermed ikke plads nok til de to store – og milliondyre – MAN TGM 26.320 tanksprøjter, som Lolland Falster Brandvæsen har indkøbt til stationerne.

Flere andre brandstationer på Lolland Falster er blevet ombygget, for at give plads til tilsvarende nye køretøjer, men det kan ikke umiddelbart lade sig gøre i Stubbekøbing og Gedser.

”Matriklerne, hvor de to stationer ligger, er ret små. I Stubbekøbing står der desuden en telemast, og i Gedser er matriklen trekantet. Stationerne skal ligge sådan, at de lokale brandfolk kan være fremme indenfor fem minutter. Og der er ikke mange ledige matrikler, hvor der kan lægges nye brandstationer”, siger beredskabsdirektør Peter Søe til Folketidende.

Lolland Falster Brandvæsen er nu gået ud med en opfordring til, at de lokale borgere kontakter brandvæsenet, hvis de har en god idé til, hvor en ny brandstation kan placeres.

Annonce