Brandstationen i Solrød overlever – indtil videre

Google Maps
Brandstationen i Solrød. Arkivfoto

Brandstationen i Solrød bliver alligevel ikke lukket. Den nye dimensioneringsplan for Østsjællands Beredskab lagde ellers op til, at Solrød ikke længere skulle have en brandstation, men nu har beredskabets bestyrelse besluttet, at stationen bevares, indtil brandslukningen skal i udbud i løbet af 2016. Her vil det blive op til en kommende operatør at beslutte, om der er behov for en brandstation i Solrød.

I dag har Falck kontrakt på brandslukningen i både Solrød og i nabokommunen Greve, men kontrakterne udløber i slutningen af 2016, og derfor skal brandslukningen snart i udbud. Og bestyrelsen i Østsjællands Beredskab har besluttet, at det bliver dette udbud, som skal afgøre brandstationen i Solrøds skæbne. Det bliver nemlig op til de operatører, som byder på brandslukningen, at vurdere, om en brandstation i Solrød er nødvendig for at opretholde udbuddets krav til responstider.

”Vi siger, at responstiden skal være inden for 10 minutter (ligesom i dag, red.). Hvordan man gør det, må være op til den, der byder ind. Det kan være, det bliver med Solrød brandstation, det kan også være, at det bliver uden”, siger borgmester Niels Hörup, Solrød Kommune, til Sydkysten. Borgmesteren understreger dog, at udgangspunktet for dem, som byder på opgaven i 2016, vil være, at Solrød brandstation fortsætter.

”Jeg er rigtig glad for, at kollegerne i Østsjællands Beredskab er enige i, at det er vigtigt, at vi sikrer sikkerhed og tryghed for vores borgere. Jeg synes, vi har fundet en god løsning på, hvordan vi kommer videre med beredskabet i det nye regi, så jeg har positive forventninger til fremtiden”, siger Niels Hörup.

Annonce