Tønder får ny brandstation

Om to år vil brandfolkene i Tønder formentlig kunne flytte ind på en helt nyopført brandstation. For selv om økonomiaftalen mellem KL og regeringen indebærer, at der skal findes besparelser på 2,5 mio. kr. på beredskabets budget, så har Tønder Kommune besluttet at investere 6 mio. kr. i den nye brandstation.

Tønder Kommune går fra årsskiftet sammen med Haderslev og Aabenraa kommuner i det nye Brand og Redning Sønderjylland. For Tønder Kommunes vedkommende indebærer det, at der skal findes besparelser på 2,5 mio. kr. om året.

Imidlertid har en enig kommunalbestyrelse i Tønder besluttet, at der i en ny budgetaftale for 2016 skal afsættes 6 mio. kr. til opførelse af en ny brandstation, som placeres på Ndr. Landevej. Stationen skal bygges i løbet af de næste to år, og den vil sikre væsentligt bedre pladsforhold for de frivillige brandfolk, Beredskabsforbundet og ungdomsbrandværnet end i de nuværende lokaler på Jernbanegade.

”Netop fordi vi har været meget bevidste om at holde vores budgetter og sikre en sund økonomi, er der også plads til udvidelser og forbedringer på budgettet. Anlægsprogrammet er det største nogensinde i kommunens historie”, fortæller borgmester Laurids Rudebeck.

Annonce