Brandstationsleder skal tre år i fængsel for 55 påsatte brande

Google Maps
Arkivfoto: Brandstationen i Egtved.

En 51-årig nu tidligere brandstationsleder fra Egtved er tirsdag blevet idømt tre års fængsel for at have påsat 55 brande i lokalområdet. Anklagemyndigheden mente godt nok, at han havde påsat hele 89 brande, men da han ikke tilstod de sidste 34 brande, var anklager og forsvarer enige om at begrænse sagen til 55 brande. Den 51-årige blev også frakendt retten til at fungere som brandmand.

Den 51-årige leder af brandstationen i Egtved blev anholdt den 9. maj 2022. Det skete i forbindelse med slukningen af en brand, der er blandt dem, som han senere blev sigtet for at have påsat. Siden da har han siddet varetægtsfængslet.

Politiets efterforskning førte til, at den 51-årige blev tiltalt for at have påsat 89 brande i perioden fra 2018 til 2022. Der var primært tale om naturbrande, hvor den største var en brand på Randbøl Hede i 2018. Her blev et område på 410 hektar flammerne bytte – og over 100 brandfolk måtte indsættes. Han var også tiltalt for en enkelt påsat bygningsbrand.

Motivet var familieproblemer

Tirsdag eftermiddag faldt der så dom ved Retten i Kolding, hvor sagen var blevet behandlet som en tilståelsessag, der altså blev reduceret til at omfatte de 55 brande, som den tidligere brandstationsleder kunne erkende. Retten idømte ham tre års fængsel, og han blev desuden frakendt retten til at fungere som brandmand indtil videre.

Motivet til de mange påsatte brande kom ikke direkte frem under retssagen, da mandens forklaring blev afgivet for lukkede døre. En bemærkning fra sagens anklager tyder dog på, at den 51-årige har angivet problemer i familielivet som årsag.

Annonce