Vil have skærpet straf for angreb mod brand- og redningsfolk

Når Folketinget tirsdag den 1. oktober 2013 mødes igen efter sommerferien, så vil Dansk Folkeparti fremsætte et forslag om en kraftig strafskærpelse for angreb på politi-, brand-, rednings- og vagtfolk. Det sker på baggrund af de seneste måneders sager om angreb, som især er gået ud over politi- og brandfolk i forbindelse med udrykninger til påsatte brande. Hvis det står til Dansk Folkeparti, skal den type angreb fremover udløse op til et års ubetinget fængsel.

Det forslag, som Dansk Folkeparti vil fremsætte, vil indeholde en strafskærpelse, så man kan straffes med op til et års ubetinget fængsel, hvis man bliver taget i at angribe politi- og brandfolk med sten og andet kasteskyts. Det bør endvidere medføre udvisning for udlændinge, der ikke har dansk pas, når de engagerer sig i angreb på politi og brandvæsen, lyder det fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

”Der har desværre igennem en årrække været en stigende tendens til, at politiet og selv redningsfolk mødes med stenkast og grove chikanerier under udrykning til påsatte brande og anden uro, senest i Askerød. Dette fænomen er særligt udtalt i ghettoer rundt om i hele landet, og det har konkret betydet, at redningsfolk i mange områder må vente på politieskorte, før de for eksempel kan rykke ind og slukke brande, hvilket jo kan koste menneskeliv”, siger Peter Skaarup.

”En ufravigelig opgave for myndighederne sammen med politikerne på Christiansborg må være at sikre, at alle områder i Danmark, også beboerne i Askerød-parken, altid kan stole på, at politi, og rednings- og vagtfolk uden forhindringer kan rykke ind øjeblikkeligt, når alarmen går”, siger retsordføreren.

Peter Skaarup frygter, at der vil opstå områder, hvor politi- og redningsfolk ikke kan forsvare at rykke ud til brande og andre problemer, fordi redningsfolkene og politiet vil være i akut fare for overfald. ”Vi skal have bremset dette fænomen i opløbet, så vi kan få genoprettet respekten for dem, der skal sikre trygheden for de lovlydige beboere og som dybest set blot passer deres arbejde, når de rykker ud for at slukke brande og opretholde ro og orden i et givent område”, siger Peter Skaarup.

Annonce