Brandvæsen

Brandstationsleder fik skærpet straf for påsatte brande

Den tidligere leder af brandstationen i Egtved er ved Vestre Landsret blevet idømt fire års fængsel for at have påsat 55 brande i lokalområdet. Der var tale om en ankesag, efter at han tidligere på året blev straffet med tre års fængsel ved byretten i Kolding. Landsretten valgte at skærpe straffen, fordi der efter rettens vurdering forelå særligt skærpende omstændigheder.

Google Maps
Brandvæsen

Brandstationsleder skal tre år i fængsel for 55 påsatte brande

En 51-årig nu tidligere brandstationsleder fra Egtved er tirsdag blevet idømt tre års fængsel for at have påsat 55 brande i lokalområdet. Anklagemyndigheden mente godt nok, at han havde påsat hele 89 brande, men da han ikke tilstod de sidste 34 brande, var anklager og forsvarer enige om at begrænse sagen til 55 brande. Den 51-årige blev også frakendt retten til at fungere som brandmand.

Brandvæsen

Leder på brandstation anholdt for op til 40 påsatte naturbrande

En ledende medarbejder på brandstationen i Egtved er blevet anholdt og sigtet for at stå bag omkring 40 påsatte naturbrande i lokalområdet. Alle brande er blevet slukket uden hverken personskade eller bygningsskade, men risikoen for spredning har været meget høj. Derfor valgte byretten også at varetægtsfængsle manden i fire uger. Brandstationen blev tirsdag ransaget. (Opdateret).