Kørsel til fysioterapeut var ikke civil udrykningskørsel

Foto: Rigspolitiet

Selv om ens søn har slået halsen, så kan man ikke køre med 163 kilometer i timen på motorvejen. Det har Østre Landsret afgjort i en sag, hvor en far mente, at han skulle frifindes, fordi der var tale om “udrykningskørsel”. Det var i oktober 2004, at faren blev ringet op hjemme i Gentofte. Sønnen var i skole, men var blevet skubbet ind i en radiator. Drengen var tidligere kommet til skade med halsen, og da faren kom frem til skolen, kunne han se, at drengen havde fået forskubbet nakkehvirvlen.

Derfor valgte han med det samme at bestille tid hos en særlig fysioterapeut i Helsingør, og så gik turen ellers nordover med speederen i bund, skriver Jyllands-Posten. Men i Humlebæk slog færdselspolitiet til.

Faren undskyldte sig med, at han kørte udrykningskørsel. Men den undskyldning har først byretten i Helsingør og nu landsretten altså afvist. En aftale hos en fysioterapeut er ikke det samme som at være på vej til skadestuen. Straffen blev en bøde på 3.500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet.

Annonce