Brandvæsen skal købe 14 nye køretøjer

Københavns Brandvæsen har som led i den risikobaserede dimensionering fået 22 mio. kr. til nyt materiel. Den foreløbige liste over det materiel, som skal anskaffes, omfatter blandt andet et nyt ledelseskøretøj, ni fleksible enheder, to containertrækkere, containerløsninger til nødtransport, USAR og følgeskadebekæmpelse samt 28 pumper. Brandvæsenet vil forsøge at standardisere det nye materiel mest muligt for både at øge fleksibiliteten og reducere omkostningerne.

Omfanget af de nye materielindkøb til Københavns Brandvæsen gør, at brandvæsenet skal gennemføre udbud efter EU’s udbudsregler. Det betyder, at processen kommer til at tage noget tid – og at det er nødvendigt at fastsætte detaljerede funktionskrav, der skal anvendes i udbudsmaterialet. Den proces er nu startet i en særlig arbejdsgruppe, der skal håndtere de kommende indkøb af materiel.

Københavns Brandvæsen vil forsøge at standardisere det nye materiel mest muligt, fordi det dels vil øge fleksibiliteten, dels vil holde omkostningerne nede. En standardisering vil f.eks. give mulighed for, at man kan klare sig med færre reservedele og færre reservekøretøjer, ligesom der kan spares ved, at leverandørerne ikke skal føre specielle reservedele til brandvæsenet eller skal udarbejde dokumentation vedrørende særløsninger. Konkret vil brandvæsenet blandt andet arbejde med modulbaserede løsninger og containerløsninger.

Brandvæsenets indkøbsliste omfatter indtil videre 14 nye køretøjer. Det er et nyt ledelseskøretøj, ni fleksible enheder, to containertrækkere, en 4×4-lastbil og en båd med bådtrailer. Af materiel skal der indkøbes en containerløsning til nødtransport, to containerløsninger til USAR (Urban Search And Rescue), en containerløsning til følgeskadebekæmpelse samt 24 små pumper, to mellemstore pumper, dæmningsmateriel, materiel til de fleksible enheder samt materiel til den nye båd. Dertil kommer, at der til de særligt krævende opgaver vil blive indkøbt to store pumper, som også opbygges som containerløsninger.

Annonce