Beredskabschef: Brandvæsen agerede professionelt under skybrud

Københavns Brandvæsen har været udsat for hård kritik efter skybruddet i slutningen af august. Ifølge Beredskabsstyrelsen undlod Københavns Brandvæsens indsatsledelse således at gøre brug af styrelsens kapacitet. Tårnbys beredskabschef, der den pågældende morgen var indkaldt til hovedstadens lokale beredskabsstab, har dog en helt anden oplevelse af forløbet.

Beredskabschef Henning Vestergaard blev som repræsentant for Tårnby Kommune indkaldt til hovedstadens lokale beredskabsstab kl. 5 om morgenen den 31. august 2014, hvor et voldsomt skybrud havde ramt det østlige Sjælland. Han var til stede i staben frem til kl. 9 sammen med repræsentanter fra blandt andet Københavns Brandvæsen, Frederiksberg Brandvæsen, Beredskabsstyrelsen, politiet, Movia og DSB.

Henning Vestergaard fortæller, at han ikke kender baggrunden for beslutningerne om, hvornår de forskellige dele af beredskabet blev indsat. Men han roser Københavns Brandvæsens repræsentant i beredskabsstaben:

”Min oplevelse af repræsentanten fra Københavns Brandvæsen var, at han agerede meget professionelt i den periode, hvor jeg var tilstede. Han var særligt opmærksom på de udefrakommende styrker, og flere gange undervejs bemærkede han til os andre, at der skulle styr på, om der var mandskab fra Beredskabsstyrelsen eller frivillige andre steder fra, som endnu ikke var indsat. Han ville sikre sig, at ingen unødigt bare stod og ventede”, fortæller Henning Vestergaard, der tilføjer, at Københavns Brandvæsens repræsentant i staben flere gange havde kontakt med operationschefen på alarmcentralen om brug af de udefrakommende styrker.

”Hvad der er sket ude på indsatsstederne, skal jeg ikke kunne sige, men jeg kan sige, at repræsentanten fra Københavns Brandvæsen gjorde, hvad han kunne, for at få alle i spil. Alt andet ville også have været dybt uprofessionelt”, siger Tårnbys beredskabschef.

Annonce