Brandmand dræbt ved ulykke med tankvogn

En 44-årig brandmand fra Ebeltoft har søndag eftermiddag mistet livet ved en ulykke nær Kolind på Djursland. Den tragiske ulykke skete, da en tankvogn væltede, mens den med udrykning  var undervejs til en gårdbrand. Østjyllands Politi bekræfter, at brandmanden afgik ved døden ved ulykken, mens en anden blev kvæstet. Teorien er, at et punkteret dæk kan have været årsag til ulykken.

Østjyllands Politi oplyser, at tankvognen forulykkede i en kurve i Mårup ved Kolind. Den ramte autoværnet i den modsatte vejbane, væltede og endte i en lille skov, hvor den lå på siden ved et vandløb. Der var to brandfolk i køretøjet, og den ene – en 44-årig deltidsbrandmand – blev dræbt på stedet. Tankvognens fører – en 41-årig deltidsbrandmand – blev fastklemt i tankvognen. Han blev bragt til AUH Nørrebrogade i Aarhus, men der er indtil videre ikke nogen oplysninger om hans tilstand. De pårørende er underrettet om ulykken.

Årsagen til ulykken er ikke fastslået, men politiets teori er, at tankvognens ene forhjul punkterede i kurven, hvorved føreren mistede kontrollen over køretøjet. Ulykken undersøges af en bilinspektør, og han har konstateret mærker i asfalten, som peger i retning af, at der kan være sket en punktering umiddelbart inden kurven.

Alarmen om gårdbranden i Koed indløb til Brand og Redning Djurslands station i Kolind kl. 13.32. Kl. 14.03 blev samme station kaldt til færdselsuheld med fastklemte, og kl. 14.04 blev meldingen ændret til at vedrøre fastklemte i lastbil/bus. Den forulykkede tankvogn er vogn DB 2210 fra brandstationen i Ebeltoft.

Se læsernes kommentarer på BeredskabsInfos Facebook-side.

Annonce