Påkørt af akutlægebil: Husker intet fra ulykken

Den 20-årige kvinde, der nytårsmorgen blev påkørt af en akutlægebil i København, blev i denne uge udskrevet, og hun ventes at komme sig fuldstændigt efter den alvorlige ulykke, hvor hun fik blødninger i hjernen og brud på benene. Den 20-årige husker ikke noget fra ulykken, og noget tyder på, at det aldrig vil blive opklaret, om akutlægebilen kørte over for grønt eller rødt, da den 20-årige blev påkørt.

Ulykken skete nytårsmorgen i krydset H.C. Andersens Boulevard/Studiestræde i København, hvor en primærambulance og en akutlægebil var på vej til et knivstikkeri. Ambulancen passerede krydset først, mens akutlægebilen fulgte umiddelbart efter. Akutlægebilen ramte den 20-årige, der trådte ud på kørebanen. Kvinden blev straks behandlet på stedet af lægen og lægeassistenten fra akutlægebilen.

Politiets foreløbige undersøgelser tyder på, at ambulancen kørte over for rødt, men det er stadig usikkert, hvad farve lyskrydset havde, da akutlægebilen ramte den 20-årige. ”Den første ambulance er med al sandsynlighed kørt over for rødt i det, vi kalder gå-tempo, men hvor langt den anden bil har været efter, og om lyset er skiftet, det ved vi ikke, men det er vi i gang med at undersøge”, siger Michael Dixen fra Københavns Politis Station City til B.T.

Politiet har afhørt flere vidner, men uheldigvis er der ikke mange vidner, der har set selve ulykken. Ifølge politiet mener ambulancefolkene, at der var rødt, da ambulancen passerede krydset, og grønt, da akutlægebilen kørte ud i krydset.

Den 20-årige husker indtil videre ikke selv noget fra ulykken, men politiet fortæller, at hun er udskrevet fra Rigshospitalet. ”Hun har det efter omstændighederne godt. Hun har haft nogle blødninger i hjernen og brud på benene, men hun skal nok komme sig igen”, siger Michael Dixen til B.T.

Annonce