Brandvæsen

Brandmand dræbt ved ulykke med tankvogn

En 44-årig brandmand fra Ebeltoft har søndag eftermiddag mistet livet ved en ulykke nær Kolind på Djursland. Den tragiske ulykke skete, da en tankvogn væltede, mens den med udrykning var undervejs til en gårdbrand. Østjyllands Politi bekræfter, at brandmanden afgik ved døden ved ulykken, mens en anden blev kvæstet. Teorien er, at et punkteret dæk kan have været årsag til ulykken.

Brandvæsen

Tillidsmand: Lønnen til deltidsbrandfolk er for lav

Trods flere års kampagner mangler der stadig deltidsbrandfolk på mange brandstationer. En af forklaringerne er, at lønnen for at være på vagt er for lav, mener Jan Møller Nielsen, der er fællestillidsrepræsentant for 150 deltidsbrandfolk på Djursland. Tillidsmanden mener ikke, at den kompensation, som brandfolkene får, modsvarer ikke den tid, de bruger på arbejdet.

Brandvæsen

Brandvæsens leasingaftaler giver politisk uro

Brand og Redning Djurslands indgåelse af leasingaftaler på to nye brandkøretøjer har resulteret i en kraftig kritik fra byrådet i Syddjurs Kommune. Flere byrådsmedlemmer mente således, at det materiale om leasingaftalerne, som de i sidste måned fik forelagt, var fejlbehæftet. Derfor blev sagen sendt tilbage til den kommunale administration, men det reviderede materiale, som politikerne fik forelagt i sidste uge, indeholdt angiveligt også flere fejl.

Brandvæsen

Kommuner får stor erstatning efter mislykket brandudbud

Da Syddjurs og Norddjurs kommuner i 2009 sendte brandslukningen i udbud, vandt det fælleskommunale Brand og Redning Djursland udbuddet, fordi deres kontrolbud var markant billigere end det konkurrerende tilbud fra Falck. Men Falck klagede over kontrolbuddet, og det viste sig, at kontrolbuddet indeholdt en række væsentlige fejl, som gjorde prisen alt for lav. Det kostede kommunerne en erstatning på 100.000 kr. til Falck. Men nu har de to kommuner vundet en retssag mod det konsulentfirma, som hjalp med at udarbejde kontrolbuddet – og dermed får kommunerne både konsulenternes honorar tilbage og en erstatning, der dækker betalingen til Falck.

Brandvæsen

Brand og Redning Djursland vil annullere endnu et udbud

Det fælleskommunale Brand og Redning Djursland har ikke det store held med udbud. Sidste år blev beredskabets kontrolbud på brandslukningen underkendt, fordi det indeholdt væsentlige fejl – hvilket kostede beredskabet en erstatning til Falck. Udbuddet af brandslukningen endte med at blive annulleret, og nu vil Brand og Redning Djursland så annullere endnu et udbud. I det seneste udbud gav MAN nemlig det bedste tilbud på et chassis til en ny autosprøjte, men selv om der ikke er krav til mandskabskabinens størrelse i udbudsmaterialet, så mener Brand og Redning Djursland, at MAN’s mandskabskabine er for lille.

Brandvæsen

Borgmester fanget i brandvæsens redningslift ved storbrand

Natten til mandag opstod der en voldsom brand i Syddjurs Kommunes administrationsbygning i Kolind. Tidligt mandag morgen fik kommunens førstekvinde, borgmester Kirstine Bille, så en tur i brandvæsenets redningslift for at inspicere skaderne ved den endnu ikke slukkede brand. Det gik dog ikke helt som planlagt, for liften satte sig fast i 30 meters højde, så borgmesteren ikke kunne komme ned igen.

Brandvæsen

Falck vandt sag om udbud af brandslukning på Djursland

I 2009 sendte de to kommuner på Djursland deres brandslukning i et fælles udbud, og efter en sammenligning mellem et kontrolbud fra kommunernes eget brandvæsen og et tilbud fra Falck besluttede kommunerne, at brandslukningen fremover skulle være kommunal. Årsagen var, at de tørre tal viste, at Falck i begge de områder, som udbuddet omfattede, var langt dyrere end det kommunale brandvæsen. Men der var væsentlige fejl i kontrolbuddet, har Klagenævnet for Udbud netop afgjort. Alt i alt konkluderer klagenævnet, at kommunerne ikke overholdt udbudslovgivningen, og derfor står de nu til at skulle betale erstatning til Falck.

Brandvæsen

Djursland udsætter beslutning om stationslukninger til 2013

Længere tids uro om fremtiden for det fælleskommunale beredskab på Djursland ser nu ud til at være slut – i hvert fald indtil videre. Politikere fra de to kommuner, som indgår i beredskabet, har været uenige om fordelingen af beredskabets udgifter, det har været usikkert, om det fælles beredskab faktisk giver en økonomisk fordel for kommunerne, og beredskabet har flere gange overskredet sit budget. Men nu konkluderer kommunerne, at det fælles beredskab giver en årlig besparelse på 700.000 kr., og samtidig udskydes en beslutning om at spare penge ved at ændre på stations- og indsatslederstrukturen.