Falck-redder alvorligt kvæstet i ulykke – fem fik bøder for at filme

Foto: Københavns Vestegns Politi

En Falck-redder blev tirsdag alvorligt – men ikke livstruende – kvæstet, da hans ladvogn blev påkørt på Køge Bugt Motorvejen. Ladvognen holdt i nødsporet, mens redderen var ved at assistere en varevogn, og her blev ladvognen ramt af en bil. Udover redderen måtte fire andre bringes til hospitalet, mens fem bilister fik bøder for at have filmet ulykkesstedet.

Ulykken skete tirsdag formiddag. Mens ladvognen assisterede i nødsporet, bremsende en passerende bil tilsyneladende op, hvilket fik en bagvedkørende varevogn til at undvige – hvorved den ramte ladvognen i nødsporet.

Ved ulykken blev redderen og en bilist hårdt kvæstet, mens tre andre fik mindre kvæstelser. Redderen blev med politieskorte kørt til Rigshospitalet, hvor hans skader beskrives som alvorlige, men ikke livstruende.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at man under rednings- og oprydningsarbejdet måtte udstede bøder til fem bilister, som valgte at filme ulykkesstedet, mens de passerede. ”At filme, mens man kører, er selvsagt farligt og en overtrædelse af færdselsloven. At filme tilskadekomne som privatperson kan også være en overtrædelse af straffeloven – og under alle omstændigheder fuldstændig utilstedeligt”, lyder det fra politiet.

Annonce