Dansk katastrofehjælp til Filippinerne efter supertyfon

Ødelæggelserne er særdeles omfattende i Filippinerne, efter tyfonen Haiyan ramte landet fredag dansk tid. Over 10.000 personer er angiveligt omkommet, og ifølge myndighederne er op mod 10 mio. mennesker berørt af situationen. Beredskabsstyrelsen sender nu efter anmodning fra FN et mobilt koordinationscenter og en beboelseslejr til byen Tacloban i Filippinerne. Centeret bemandes af FN, og det bliver forpost for koordination af den internationale katastrofebistand til området.

“Filippinerne er blevet voldsomt ramt, situationen er meget alvorlig og skaderne meget omfattende. Derfor er det vigtigt, at Danmark kan hjælpe FN’s indsats i Filippinerne blandt andet med bidraget fra Beredskabsstyrelsen, hvor vi sender et koordinationscenter og en beboelseslejr”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Koordinationscenteret skal bemandes af FN-personel, der skal koordinere den internationale katastrofebistand til området. Tacloban er isoleret og uden strøm, vand og mad. Omkring 90 procent af bygningerne i byen er ødelagte.

Ifølge FN’s rekognosceringshold ligner ødelæggelserne efter Haiyans passage dem, der fulgte efter tsunamikatastrofen i det Indiske Ocean i 2004.

Annonce