Danske brandfolk skal hjælpe med at slukke kæmpebrand i Grønland

Beredskabsstyrelsen sender nu 38 personer samt materiel til Grønland for at yde støtte til at begrænse og slukke en naturbrand nær Sisimiut. Naturbranden startede tidligere på sommeren, og de lokale beredskabsmyndigheder har forsøgt at håndtere branden, der truer dels en mindre bebyggelse, dels et større naturområde.

38 brandfolk og materiel afgår tirsdag eftermiddag fra Karup til Grønland. Målet er at få inddæmmet branden, så den ikke breder sig, og sekundært at bidrage til at slukke branden.

Hvis ikke branden inddæmmes, vil den kunne overvintre og brænde i måneds- eller årevis med alvorlige konsekvenser for mennesker, natur og dyreliv.

”Det er vigtigt for mig, at vi har et beredskab og et forsvar, der træder til, når der er brug for det. Derfor stiller vi selvfølgelig også op i den kritiske situation, som grønlænderne oplever lige nu. Med bidraget understreger vi det tætte sammenhold mellem Grønland og Danmark i Rigsfællesskabet. Det er vigtigt for mig og regeringen”, siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Grønlandske og danske myndigheder har løbende været i kontakt om situationen. I weekenden anmodede Grønlands Selvstyre så Beredskabsstyrelsen om assistance. Lørdag tog to specialister fra Beredskabsstyrelsen derfor til Grønland for at bidrage til at skabe overblik over situationen og vurdere muligheden for yderligere assistance.

De 38 brandfolk er værnepligtige, frivillige og ansatte fra alle Beredskabsstyrelsens beredskabscentre samt to frivillige fra kommunale redningsberedskaber. De indsættes i regi af Arktisk Beredskabsstyrke og vil være selvforsynende med materiel og indlogering. Forsvaret og Arktisk Kommando yder støtte i form af bl.a. transport til indsatsstedet.

Indsatsen ventes at vare to uger og finansieres af Forsvarsministeriet.

Annonce