Derfor blev udrykning til storbrand i Varde forsinket

Falcks brandstation i Varde. Arkivfoto

Det var en stormskade på Falck-stationen i Varde, som fredag var skyld i, at stationens deltidsbrandfolk ikke kunne kaldes ud til en storbrand på en lokal plastvirksomhed. Stormen havde blæst udkaldesystemets antenne ned, men uden at knække ledningen til antennen – og derfor var der stadig et tilstrækkeligt kraftigt signal til, at systemet ikke meldte fejl.

Ifølge Jydske Vestkysten var signalet fra den beskadigede antenne kraftigt nok til, at en kontrolmodtager – der også var placeret på Falck-stationen – modtog et signal, og derfor meldte alarmeringssystemet ikke fejl. Signalet var dog ikke kraftigt nok til, at deltidsbrandfolkene kunne modtage alarmen.

Torben Ruberg fra Falcks IT-afdeling fortæller til Jydske Vestkysten, at hændelsen i fredags medfører, at kontrolmodtageren fremover vil blive placeret længere væk fra Falck-stationen, så et svagt signal fra en defekt antenne ikke længere fører til, at en fejl ikke opdages.

Det er i øvrigt ikke kun i Varde, at kontrolmodtageren skal flyttes. For selv om kontrolmodtageren i de fleste byer er placeret et stykke fra antenne, så er der andre Falck-stationer, hvor systemet er opbygget på samme måde som i Varde.

Annonce