Politi

Bygger ny politistation i Varde

Byrådet i Varde Kommune har godkendt et salg af en grund over for rådhuset på Bytoften 2 i Varde. Køberen er Bygningsstyrelsen, der vil bygge en ny politistation. Dermed er der udsigt til, at politiet kan fraflytte de nuværende lokaler i Storegade i Varde, hvor politistationen har ligget i 70 år. Men lokalerne opfylder ikke længere de behov, der stilles til en moderne og funktionel politistation.

Brandvæsen

Esbjerg, Varde og Fanø overvejer fælles beredskab

Regeringens overvejelser om en ny struktur for det samlede redningsberedskab har sat gang i lokale bestræbelser på at komme en strukturreform i forkøbet. Senest er det Esbjerg, Varde og Fanø kommuner, som overvejer at etablere et fælles beredskab, ”Beredskab Vestkysten”, der skal styrke de faglige miljøer, skabe mere robusthed og give stordriftsfordele.

Brandvæsen

Ny beredskabschef i Varde Kommune

Når 42-årige Susanne Fast mandag den 1. juli 2013 tiltræder som ny beredskabschef i Varde Kommune, er hun sikker på, at hun ikke bliver den yngste i landet af sin slags. Forleden læste hun nemlig om en beredskabschef på blot 38 år, men det er en mand… Muligheden er der altså for, at hun er landets yngste kvinde i det job. ”I hvert fald blandt de yngste”, vurderer hun selv.

Brandvæsen

Brandslukning, vagtcentralsdrift og SINE-udstyr i udbud i Varde Kommune

Varde Kommune har atter sendt det operative beredskab – herunder brandslukning, redningsarbejde og miljøindsatser – samt vagtcentralsdriften i udbud. Udbuddet er opdelt i tre delområder, hvor delområde 1 omfatter selve beredskabet, delaftale 2 omfatter varetagelse af vagtcentralsdrift, vedligehold og levering af Tetra-pagere samt servicering og vedligehold af SINE-materiel, mens delområde 3 omfatter eftersyn af brandhaner.