Dyreambulancerne kørte 24 gange om dagen sidste år

Arkivfoto

Der er mange grunde til, at dyreambulancerne kommer på vejene. En svane, der er blevet viklet ind i fiskesnøre eller et rådyr, der er blevet ramt af en bil. Nye tal viser, at dyreambulancerne sidste år var på vejene 8.735 gange for at hjælpe dyr i nød. Det er i snit 24 ture om dagen. Dyreambulancerne er et samarbejde mellem Dyrenes Beskyttelse og Falck.

Flest udrykninger var der i Region Hovedstaden, der i 2012 havde ikke færre end 3.385 ture, hvilket svarer til godt ni ture om dagen. I Region Nordjylland var der blot var 802 ture, altså gennemsnitligt to om dagen.

Den store forskel i tallene skyldes dog ikke, at nordjyderne ikke kan lide dyr. ”Befolkningstætheden i Hovedstadsområdet er betydeligt tættere, så derfor er der større chance for, at et dyr i nød bliver opdaget af mennesker”, siger projektleder i Dyrenes Beskyttelse Michael Carlsen.

Langt de fleste ture med dyreambulancerne begynder med en opringning til Dyrenes Vagtcentral på telefon 1812. Dyrenes Beskyttelse åbnede den døgnbetjente vagtcentral i sensommeren 2011, og danskerne har taget nødnummeret til sig. I 2012 ringede telefonen på vagtcentralen ikke færre end 75.733 gange. Det er 207 opkald i døgnet.

Størstedelen af opkaldene til 1812 handler om katte. I 2012 var 12.234 opkald således om katte. Nummer to på listen er vilde fugle, som 1812 modtog 8.950 opkald om sidste år, mens 5.063 opkald handlede om hjorte.

Langt de fleste opkald til 1812 og de fleste ambulanceture finder sted om sommeren. ”Det er der to gode forklaringer på. Dels er vi mennesker mere ude i naturen, når vejret er godt, og på den måde ser vi flere dyr. Og dels er der i sommerperioden mange dyreunger. Så det er de to faktorer, der gør, at vi ser en markant stigning i henvendelser til 1812 og derved flere ambulanceture i sommermånederne”, forklarer Michael Carlsen.

Annonce