Enhedslisten vil med i beredskabsforhandlinger

Arkivfoto: Eimo Berg

Hverken Enhedslisten, SF eller Alternativet er inviteret med til de kommende politiske forhandlinger om redningsberedskabet. Det siger Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten, som ønsker at de tre partier skal alliere sig med det grønlandske parti IA’s ene medlem af Folketinget og presse regeringen til at invitere dem med til forhandlingerne.

Spørgsmålet om de forskellige partiers deltagelse i beredskabsforhandlingerne blev bragt op under åbningsdebatten i Folketinget, hvor Enhedslistens Nikolaj Villumsen kommentere en ordførertale fra Aaja Chemnitz Larsen, der repræsenterer det grønlandske parti IA i Folketinget.

”En ting, som både Enhedslisten og IA går op i, er jo, at vi skal have et godt redningsberedskab, ikke mindst til at tackle de udfordringer, der er både i den danske del af rigsfællesskabet og i den grønlandske del af rigsfællesskabet i forhold til klimaforandringer og de udfordringer, som det giver. Så vi ville rigtig gerne have en styrkelse af redningsberedskabet her i den danske del af rigsfællesskabet, men vi har ikke fået en invitation fra regeringen til at være med i de beredskabsforhandlinger, som vi ved kommer til at foregå lige om lidt. Så jeg kunne godt tænke mig at spørge om det. IA har lavet et ambitiøst udspil med ti mål. Er I blevet inviteret til forhandlingerne, både om beredskabsforliget, men også om forsvarsforliget?”, spurgte Nikolaj Villumsen.

Aaja Chemnitz Larsen oplyste derefter, at IA ikke er blevet inviteret med til forhandlingerne, hvilket fik Nikolaj Villumsen til at opfordre til en alliance i Folketinget:

”Så har vi jo en fælles udfordring ved gerne at ville styrke vores redningsberedskab, men ikke at kunne få lov at være med i forhandlingerne. Mig bekendt har SF og Alternativet samme problem, så opfordringen fra Enhedslisten til regeringen her i dag er at invitere os med til de her forhandlinger, så vi kan få lov til at være med til at sikre, at vi i Danmark har et robust redningsberedskab i forhold til klimaudfordringer. Jeg tænker, at vi også kan have et samarbejde mellem IA og Enhedslisten og andre partier, der gerne vil være med til at presse regeringen for forhåbentlig at åbne op for, at alle kan få lov til at være med i de her forhandlinger”.

Annonce