Falck mister nordsjællandsk brandslukning

Google Maps
Arkivfoto: Falcks brandstation i Hillerød

Brandslukningen i de seks kommuner, som indgår i Frederiksborg Brand og Redning, skal fra 2019 varetages af det fælleskommunale brandvæsen selv. Efter et udbud har beredskabskommissionen således i dag besluttet, at brandslukningen skal hjemtages, hvilket betyder, at fem af Falcks stationer mister brandslukningsopgaven.

I forvejen havde Frederiksborg Brand og Redning besluttet, at køretøjer og øvrigt materiel skulle hjemtages, mens brandslukningsopgaven i Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød kommuner blev sendt i udbud. Det er dette udbud, som nu er afgjort.

Det er en enig beredskabskommission for Frederiksborg Brand og Redning, der har besluttet, at beredskabet selv skal stå for hele brandslukningsopgaven fra 1. januar 2019. Det betyder, at det fra denne dato er slut med brandslukning fra Falcks stationer i Helsinge, Gilleleje, Hillerød, Stenløse og Farum. De kommunale brandstationer i Frederikssund, Frederiksværk, Slangerup, Hundested, Skibby og Jægerspris fortsætter uændret.

Formelt er der tale om, at udbuddet annulleres, hvorefter Frederiksborg Brand og Redning gør brug af det kontrolbud, som beredskabet selv havde udarbejdet. da kontrolbuddet var det økonomisk mest fordelagtige tilbud.

Der vil ske virksomhedsoverdragelse af de berørte Falck-medarbejdere.

Annonce