Falck skal drive brandberedskabet i norsk lufthavn

De næste to år skal Falck stå for brand- og redningstjenesten i Bodø Lufthavn, der ligger i den nordlige del af Norge. Bodø Lufthavn er den største lufthavn i den norske provins Nordland og har både militær og civil flytrafik. Det har tidligere været forsvaret i Norge, der har haft ansvaret for den daglige drift, men fra august overtager den statslige virksomhed Avinor ansvaret.

Forud for Avinors overtagelse af lufthavnsdriften har der været gennemført et udbud af driften af lufthavnens brand- og redningstjeneste, og dette udbud har Falck altså nu vundet i konkurrence med flere andre tilbudsgivere. Aftalen løber i to år med mulighed for to års forlængelse.

”Vi er glade for den tillid, vi bliver vist. Vi er en stærk organisation, der kan trække på vores erfaring med brandtjeneste fra andre lufthavne og fra kernekraftværker. Vi arbejder hele tiden på at udvikle vores virksomhed og vores personale”, siger Henrik Engqvist, som er redningschef i Falck Emergency.

Brand- og redningstjenesten i Bodø Lufthavn er bemandet døgnet rundt alle årets dage. Det er første gang, at Avinor vælger en ekstern leverandør til brand- og redningstjenesten i en norsk lufthavn.

”Vi ser frem til et godt samarbejde med Falck. Selskabet har god erfaring inden for brand og redning i lufthavne, så vi har stor tiltro til, at dette vil komme til at fungere godt”, siger lufthavnschef Inger-Hilde Tobiassen.

I forvejen har Falck ansvaret for brand- og redningstjeneste i lufthavnene i Rio de Janeiro i Brasilien og Lissabon i Portugal.

Annonce