Falck tabte retssag mod ejerforening

Falck har tabt en retssag om en regning på 157.000 kr., og skal desuden betale 30.000 kr. i sagsomkostninger til sagsøgte, en ejerforening i Bagsværd. Under et kraftigt regnvejr i juni 2000 trængte der vand ind i kælderen under en ejendom på Bagsværd Hovedgade, og viceværten valgte at tilkalde Falck, hvor ejerforeningen havde abonnement. Der blev opstillet affugtere i kælderen, men efterfølgende viste det sig, at ejerforeningens Falck-abonnement ikke omfattede affugtere – og derfor sendte Falck en regning på 157.000 kr. til ejerforeningen.

Da ejerforeningen nægtede at betale endte sagen i byretten, hvor Falck fik medhold. Byrettens begrundelse var, at viceværten – der tidligere havde været formand for ejerforeningen – burde kende sine beføjelser, og at han skulle have spurgt ejendommens administrator om abonnementets dækningsområde, hvis han var i tvivl.

Østre Landsret nåede med dommerstemmerne 2 mod 1 imidlertid frem til, at viceværten ikke havde beføjelse til at forpligte ejerforeningen for et så stort beløb, og at regningen derfor skulle falde bort. Ejerforeningen skal derfor ikke betale de 157.000 kr. til Falck, og samtidig skal Falck betale 30.000 kr. til dækning af ejerforeningens sagsomkostninger.

Annonce