Herning: Ingen samarbejdsproblemer mellem beredskaber

Der er ikke nogen samarbejdsproblemer mellem det kommunale og det statslige beredskab i Herning. Det siger beredskabschef Mette Bøgvad fra Herning Kommunale Beredskab, efter at flere medier har omtalt en strid mellem det kommunale beredskab og naboen, Beredskabsstyrelsen, om vask og tørring af slanger. Men den historie er en and, som ifølge Mette Bøgvad skyldes, at en medarbejder fra beredskabet har udtalt sig mod bedre vidende.

For få måneder siden flyttede Herning Brandvæsen og Falck ind på et nyopført, fælles redningscenter i Herning. Redningscenteret er placeret få hundrede meter fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland, og meningen var, at placeringen skulle give et nærmere samarbejde mellem byens tre beredskabstjenester. For at spare blev det nye redningscenter ikke udstyret med eget slangetårn. I stedet var det tanken, at slangerne kunne blive vasket og tørret hos Beredskabsstyrelsen, der har et slangetårn kun 100 m. fra redningscenteret.

Ifølge en medarbejder fra det kommunale beredskab kunne de to parter dog ikke blive enige om prisen, og derfor var der overvejelser om at lade brandvæsenet i Viborg overtage vask og tørring af slangerne.

Beredskabschef Mette Bøgvad oplyser imidlertid, at historien er en “avis-and”, der skyldes, at medarbejderen har udtalt sig mod bedre vidende. “Beklageligt for det gode samarbejde, men det har heldigvis ikke lidt overlast”, siger Mette Bøgvad.

Annonce