Indsatsleder: Brandfolk skal lære at prale

Brandfolkene i Holstebro er ikke selv i tvivl om, at de gør et godt stykke arbejde. Nu skal borgerne – og ikke mindst politikerne – også være opmærksomme på det. “Jeg ved ikke, hvor mange gange, at jeg har kunnet læse i avisen, at Falck har klippet trafikofre fri i forbindelse med et færdselsuheld. Ved alle uheld i Holstebro i 2006 var det os, der udførte arbejdet”, fortæller indsatsleder ved Holstebro Brandvæsen, Mogens Eliasen.

Men ifølge indsatslederen så er det ikke altid nok, blot at gøre et godt og professionelt stykke arbejde. Med tanke på, at politikerne i Struer, Holstebro og Lemvig påtænker at lave et fælles udbud af brandslukningen, så er Holstebro Brandvæsen også nødt til at synliggøre, hvad det laver: “Dem, der træffer beslutningerne ved ikke altid, hvad der foregår. Når politikerne ønsker et beredskab, der er bedst og billigst, hvad kigger de så på? Kigger de isoleret på de røde biler, eller kigger de også på alt det andet vi foretager os for at servicere kommunens borgere? For alt det andet er med til at gøre brandslukningen billig”, siger Mogens Eliasen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Ifølge beredskabschef Arne Quistgaard er Holstebro Brandvæsen ikke bare bedst, men også billigst: “Da vore naboer i Lemvig og Struer driver brandvæsen til mere end det dobbelte af, hvad det koster i Holstebro, og gør det med langt mindre mængde materiel, kan vi som brandmænd og borgere i Holstebro Kommune frygte, at planerne om et fælles beredskab for de tre kommuner bliver et dyrt bekendtskab for Holstebro”, siger Arne Quistgaard. “Skal bedst og billigst have nogen mening i et fremtidigt fælles beredskab, så er det “Holstebro-modellen”, der skal tages i anvendelse”, siger beredskabschefen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Annonce