Indsatsledere kritiseres for at køre for hurtigt

Det skal gå hurtigt, når brandvæsenets indsatsledere rykker ud, men ifølge Jydske Vestkysten kritiserer flere borgere indsatslederne i Billund Kommune for at køre for hurtigt. “Vi er nogle mennesker, der gang på gang har irriteret os over, at vores beredskabschef i Billund Kommune rykker ud i sådan en fart, at det er livsfarligt for andre mennesker at være i nærheden af ham”, fortæller en borger således til avisen.

Torben Ravn, der er beredskabschef i Billund Kommune, forstår imidlertid ikke kritikken, og han fremhæver, at han aldrig tidligere har mødt kritik af kørslen i indsatsledervognen, når indsatslederen kører udrykningskørsel. “Men jeg vil da tage det op på et indsatsledermøde”, siger han.

Og færdelsloven gælder selvfølgelig også for udrykningskøretøjer. Sådan lyder beskeden fra vicepolitiinspektør Andreas Bryld Hansen fra færdselspolitiet hos Sydøstjyllands Politi. “De skal ikke bare blæse frem og miste hovedet. De har forpligtelser og skal bremse op før kryds og generelt udvise agtpågivenhed”, siger han til Jydske Vestkysten. Af indlysende årsager stopper politiet ikke køretøjer under udrykning, men af og til bliver de alligevel tjekket. “Fanger vi for eksempel en brandbil i en trafikkontrol, tjekker vi hos brandvæsenet, om det reelt er en nødvendig udrykning. Men ellers har vi ikke noget fokus på det område”, lyder det fra Andreas Bryld Hansen.

Annonce