Dobbelt så mange vil gerne uddannes som katastrofe- og risikomanager

Søgningen til den kun to år gamle uddannelse som katastrofe- og risikomanager er steget voldsomt i år, hvor omkring dobbelt så mange som i 2011 har søgt ind på uddannelsen under kvote 2. I alt har 150 personer søgt uddannelsen som deres førsteprioritet, mens det tilsvarende tal i 2011 var 75. I alt har uddannelsen fået 202 ansøgninger mod 98 i 2011.

Katastrofe- og risikomanageruddannelsen er udviklet i samarbejde med Beredskabsstyrelsen og Røde Kors, og uddannelsen blev udbudt første gang i 2010. Men i år har søgningen til uddannelsen slået rekord.

”Vi har de sidste par uger fået rigtig mange henvendelser fra unge, der ønsker at komme ind på katastrofe- og risikomanageruddannelsen.  Mange af henvendelserne kommer fra unge, der har hørt om uddannelsen gennem vores nuværende studerende eller vores samarbejdspartner i beredskabet. Og det er jo den bedste anbefaling, vi kan få,” fortæller uddannelsesleder Lars Zwisler fra Professionshøjskolen Metropol, som udbyder uddannelsen.

”Katastrofe- og risikomanageruddannelsen er opbygget sådan, så de studerende får en klar profil til at kunne varetage et job inden for det danske eller internationale beredskab. Og samtidig får de en generel lederuddannelse, som de kan bruge i de fleste professioner eller bruge, hvis de ønsker at læse videre på en kandidat eller master uddannelse i Danmark eller i udlandet”, forklarer Lars Zwisler.

Annonce