Københavns Brandvæsen beholder alarmcentral

Hovedbrandstationen i København.

Københavns Brandvæsen får alligevel lov til at beholde sin alarmcentral, når kommunalreformen træder i kraft den 1. januar. Dermed vil hovedstaden fortsat være det eneste sted i landet, hvor politiet ikke driver alarmcentralen. Justitsminister Lene Espersen (K) havde ellers lagt op til, at også alarmcentralen i København ved årsskiftet skulle flyttes over til Rigspolitiet. Men i sommer tilbød Københavns Kommune at fortsætte med at betale for at beholde alarmcentralen hos brandvæsenet, og dermed var vejen banet for at fortsætte som hidtil.

Flere års tovtrækkeri mellem de involverede myndigheder er således ved at nå sin afslutning, og de sidste møder omhandler kun de endelige økonomiske detaljer. Det fortæller vicerigspolitichef Erik Justesen fra Rigspolitiet. “Det hælder mod, at brandstationen på H.C. Andersens Boulevard bevarer alarmcentralen i sin nuværende form. I politiet er vi tilfredse med den løsning, og det tror jeg, at alle er”, siger han til Jyllands-Posten.

I Justitsministeriet bekræfter John Vestergaard, som er fungerende kontorchef for Budget og Planlægning, at der kun mangler “at blive slået et søm i aftalen”. Samtidig forbliver økonomien den samme som hidtil, hvor Københavns Kommune betaler seks mio. kr. om året til driften af alarmcentralen.

For Københavns Brandvæsen betyder aftalen, at alarmcentralen kan fortsætte som hidtil. Dermed ryger alle alarmopkald i Storkøbenhavn også i fremtiden til brandvæsenet, og det glæder chefen for Københavns Brandvæsen. “Vi er selvfølgelig meget tilfredse, fordi det er den bedste løsning både for borgerne og beredskabet. Det er positivt, at vi bevarer den alarmcentral, som bedst har mulighed for at koordinere indsatsen, hvis vi pludselig får en stor hændelse eller et terrorangreb i København”, siger brandchef Jan Axlev til Jyllands-Posten.

Annonce