Københavnske brandfolk udskrevet fra hospitalet

Google Maps

De syv københavnske brandfolk, der torsdag blev indlagt på Rigshospitalet i forbindelse med et gasudslip, er blevet udskrevet, og Københavns Brandvæsen oplyser, at de er ved godt mod, og efter omstændighederne har det godt. Alle brandfolkene skal gennemgå yderligere trykkammerbehandlinger inden for de næste 24 timer, men behandlingerne foregår ambulant, så mandskabet har mulighed for at være hjemme mellem behandlingerne.

Brandvæsenet blev onsdag kl. 23.27 kaldt til eftersyn for gaslugt på Frederikssundsvej. Brandvæsenet tilkaldte gasværkerne og foretog eftersyn i lejligheder og udluftning af kælder og børnehave. Derefter overtog gasværkerne skadestedet. Brandfolkene er sandsynligvis ikke blevet forgiftet af gassen under selve udrykningen til gasudslippet. Ledningsbruddet var sket tæt på Tomsgårdens brandstation, og Københavns Energi vurderer, at gassen er sevet ind på brandstationen, fordi telegrafsystemets ledninger, der fører ind til stationen, ikke var isoleret godt nok. Dermed er brandfolkene blevet forgiftet i nattens løb, og der blev slået alarm, da en brandmand besvimede. Det vurderes, at to af brandfolkene har været i overhængende livsfare.

Det fik politiet til at frygte, at der kunne være beboere i området, som også var blevet syge af gasudslippet, og torsdag formiddag blev et større antal politibetjente sendt dør til dør i området for at tjekke, om beboerne var syge. Københavns Brandvæsen, politiet og Københavns Energi gennemgik – assisteret af 11 låsesmede – ca. 350 lejligheder for gas. Der blev ikke konstateret skadelige mængder af gas eller tilskadekomne i lejlighederne, udover to personer, der havde haft hovedpine, muligvis på grund af gas.

Københavns Energi har lokaliseret lækagen og lukket det defekte gasrør.

Annonce