Lolland-Falsters Brandvæsen og Falck indgår 10-årig aftale

Google Streetview
Falck-stationen i Maribo.

Lolland-Falster Brandvæsen og Falck har indgået en ny, 10-årig aftale om brandslukning, der afløser den nuværende aftale. Med den nye aftale skal Falck fortsat levere beredskab på ni ud af Lolland-Falster Brandvæsens 15 brandstationer, og aftalen afløser den nuværende aftale, som udløber ved årsskiftet.

Aftalen, der er blevet til ved en forhandling om beredskabets størrelse og kvalitet på de ni brandstationer, skal sikre at Lolland-Falster Brandvæsen fortsat kan levere en hurtig og effektiv hjælp til nødstedte borgere og virksomheder.

”Vi er meget glade for en videreførelse af vores tætte samarbejde med Lolland-Falster Brandvæsen, og for at Lolland-Falster Brandvæsen har fastholdt det brede samarbejde med Falck”, siger Max Andersen, der er branddirektør i Falck.

”Vi har igennem adskillige år haft et tæt samarbejde med Lolland-Falster Brandvæsen, og vi vil fremover indgå i et endnu tættere partnerskab, hvor fælles ressourcer udnyttes bedst muligt. Det hilser jeg meget velkomment”, siger Max Andersen.

Samme serviceniveau

Den nye aftale viderefører det nuværende serviceniveau og giver samtidig mulighed for at indarbejde kommende ønsker fra både beredskabskommissionen og brandvæsnet.

”Jeg er rigtig glad for, at vi er kommet i mål med den nye aftale”, siger formanden for beredskabskommissionen, borgmester Holger Schou Rasmussen fra Lolland Kommune.

Næstformanden i beredskabskommissionen, borgmester John Brædder, Guldborgsund Kommune, er enig med sin kollega:

”Med den nye aftale sikrer vi, at de samlede ressourcer under Lolland-Falster Brandvæsen bliver knyttede tættere sammen og fungerer som et hold”, siger borgmesteren

Aftalen har en samlet værdi af cirka 260 mio. kr. over de næste 10 år.

Annonce